Στέγαση

Δυστυχώς φαίνεται ότι βαδίζουμε ολοταχώς σε μία κοινωνία με εκατομμύρια άνεργους, νεόπτωχους και νεοάστεγους.

  • Πριν από λίγες μέρες πέρασε από το κοινοβούλιο (sic) της Ουγγαρίας νόμος που βάζει πρόστιμο 450 Ευρώ στους άστεγους, ή τους στέλνει φυλακή.
  • Στην Αθήνα αυτή τη στιγμή 20.000 άνθρωποι κοιμούνται κάθε μέρα έξω στους δρόμους ή σε άθλια εγκαταλειμμένα κτίρια με συνθήκες υγιεινής του Μεσαίωνα.
    Ταυτόχρονα υπάρχουν 300.000 καινούργια διαμερίσματα και ποιος ξέρει πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ακόμη παλιότερα, μη κατοικημένα και χιλιάδες βιομηχανικοί χώροι και χιλιάδες στρέμματα γης ακαλλιέργητα.
  • Στις ΗΠΑ, περίπου 700.000 άνθρωποι είναι άστεγοι.

Ο δυτικός, πρώην με κοινωνικό πρόσωπο, καπιταλισμός, κινεζοποιείται με ταχείς ρυθμούς.

Τι κάνουμε;

Οικιστικούς συνεταιρισμούς, κοινότητες στην Επαρχία ή στις Πόλεις.  Συγκατοικούμε και έχουμε κοινούς χώρους εστίασης κ.λ.π.

Π.χ., στο παράδειγμα των 25 νοικοκυριών που δίνω στη σελίδα "Τι Να Κάνουμε", αρκετός κόσμος, που δεν έχει σπίτι δικό του ή απλά θέλει να μείνει με παρέα, θα μπορούσε να μένει στο κεντρικό κτίριο αλλά και σε περιαστικό αγρόκτημα, ή σε κοντινά σπίτια με συγκάτοικο/ους, με κοινούς χώρους εστίασης, συνάθροισης κ.λ.π.

ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!

Αλλά, δεν αρκεί η στέγη για τον άνθρωπο. Δημιουργούμε συνεταιρισμούς και ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ είδη πρώτης ανάγκης, δηλαδή Τροφή και Ενέργεια και, ανάλογα με τις δεξιότητες των μελών, συνεργατικά σχήματα για οτιδήποτε άλλο μπορούμε να προσφέρουμε, προϊόντα ή υπηρεσίες.